1

Zo verwijder je glitternagellak gemakkelijk

Geplaatst op door Rob Peetoom Editor
Alle feestjes waar glitters voor nodig waren zijn inmiddels voorbij. De kerstspullen kunnen de kast in en de glitternagellak kan van je nagels verwijderd worden. Maar wat is dat een rotklus. Op deze manier maak je dat een stuk makkelijker én we geven je extra tips die je kunt toepassen vóór dat je je nagels de volgende keer van wat glitter voorziet.
 
Niks leukers dan feestelijke glitternagels op z’n tijd, maar het grote nadeel blijft het verwijderen van die glimmers. Zo pak je het op de makkelijkste manier aan:

TIP 1
Vijl zachtjes over je gelakte nagels heen om de aangebrachte lak iets op te ruwen, zodat hij makkelijker te verwijderen is.

TIP 2
Doordrenk een wattenschijfje met nagellakremover, bijvoorbeeld OPI Expert Touch nagellakkremover (€ 8,95). Houd het wattenschijfje even stevig vast op je nagel en veeg daarna de nagellak er af. Heb je haast? Vouw dan een stukje aluminiumfolie om het watje heen en laat het een paar minuutjes intrekken.

TIP 3
Breng hierna een verzorgende hand- en nagelcrème aan, bijvoorbeeld Avoplex High-Intensity Hand & Nail Cream (€ 14,95).  

De volgende keer kun je onderstaande tips toepassen vóór je je nagels van een glitterlakje voorziet:

TIP 4
Vijl je nagels glad met een glansvijl. Normaal gesproken kun je je nagels beter een matte finish geven voor het lakken, maar wanneer je wil dat je nagellak er hierna weer makkelijker af gaat.

TIP 5
Laat je nagelriemolie er vooral een beetje opzitten. Verwijder de overtollige olie slechts met een droge tissue in plaats van met nagellakremover. De olie zorgt er voor dat de glitters zich niet te goed aan je nagel kunnen hechten.

TIP 6
Breng de OPI Glitter-Off Peelable Base Coat (€ 14,95) voordat je de glitterlak aanbrengt. Door deze speciale basecoat kun je de laag nagellak naderhand heel makkelijk met een bokkepootje verwijderen. 

Bron beeld: Pinterest

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons