1

Wat is strobing precies?

Geplaatst op door Rob Peetoom Editor

Contouring was het helemaal, maar inmiddels heeft deze visagieterm plaatsgemaakt voor strobing. Vorig jaar startte deze make-uptrend als grote vervanger voor het heftigere contouring en dit jaar lijken we nog even door te gaan met deze nieuwe techniek. Wat strobing precies inhoudt? Dat vertellen we je nu.
 
Modellentruc
Wanneer je veel YouTube en Instagram accounts volgt, dan is deze term vast niet nieuw voor je. En dat het iets met highlighten te maken heeft zal je inmiddels ook wel doorhebben. Maar wat is nu precies het grote verschil met contouring? Om het grote mysterie maar meteen te doorbreken: strobing is een leuk woordje voor het extreem highlighten van bepaalde gezichtsdelen. Deze techniek wordt door visagisten al jaren op fotomodellen uitgeoefend, zodat de flits van de fotograaf het gezicht op de juiste manier benadrukt.
 
Het grote verschil met contouring is dat je met strobing delen van het gezicht highlight waar het licht al van nature op valt. Een stuk makkelijk dan contouring, waarbij je een donkere, matte make-up gebruikte om bepaalde delen in het gezicht juist als schaduw aan te stippen. Strobing is dus een stuk makkelijker!  
 
Hoe pas je strobing toe?
 
1. Breng een foundation, gekleurde dagcrème of BB-cream aan en poeder lichtjes af.
2. Kies een highlighter, in de vorm die jij fijn vindt: dit kan een crème, poeder, of het speciale INGEbrows Duo Highlight pencil zijn. Pas wel op voor een overdaad aan glitters, kies liever voor glans.
3. Bestudeer je gezicht goed in het daglicht en kijk welke delen van je gezicht van nature al iets lichter zijn. Zo kun je highlighter precies op die plekken aanbrengen. Bijvoorbeeld de jukbeenderen, de cupidoboog boven je bovenlip of de neusbrug. Vergeet ook niet jouw wenkbrauwbot en de binnenste ooghoeken voor een extra frisse look.

En vergeet de truc vooral niet van Kendall Jenner en Gigi Hadid af te kijken:
 
 

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons