1

​6 wenkbrauwtips van een brow guru

Geplaatst op door Rob Peetoom Editor

Wenkbrauwen zijn nu wellicht één van de populairste kenmerken van het gezicht. Waar we ons ‘vroeger’ met het puntje van de tong uit ons mond concentreerden om ieder wimperhaartje goed in model te krijgen, gaat nu bijna alle aandacht naar de brows. Tijd om onze eigen wenkbrauwspecialist Inge van der Plas (creative director en mede-eigenaar van de Rob Peetoom Hair + Beauty salons en oprichtster van INGEbrows) aan het woord te laten.
 
Allereerst over INGEbrows: ken je de behandelingen met sjabloontjes in verschillende wenkbrauwvormen? Daar is bij deze techniek geen sprake van. Bij INGEbrows draait het om een ‘custom made’ wenkbrauw, omdat iedereen uniek is. Hierover later een uitgebreid verslag!
 
First things first, Inge geeft ons haar zes gouden wenkbrauwtips:
 
Vorm
De vorm wordt bepaald door alle haartjes bij elkaar. Soms denk jij dat je echt wel een haartje weg kunt halen, maar heb je vervolgens door dat ene haartje dat weg is een compleet andere vorm in je wenkbrauw. Mijn advies: laat je wenkbrauwen altijd behandelen door een professional. En als je het dan toch zelf wil doen: gebruik geen vergrootspiegel.
 
Custom made
Je wenkbrauwen bepalen voor een heel groot deel je uitstraling en vertellen daarmee iets over jou. Daarom is het belangrijk dat ze opgemeten worden aan de hand van jouw gezichtsvorm.

Komen ze nog terug?
Groeien je haartjes echt niet meer terug? Dan zijn er nog een paar laatste redmiddelen. Zo is er een groeiserum dat er in drie maanden tijd voor zorgt dat er weer haartjes beginnen te groeien. Ook kun je voor het inprikken van stamcellen of het pigmenteren van look-a-like haartjes gaan met de INGEbrows To Stay methode.

INGEbrows to stay


 
Kleur
Ook als je niet per se donkerdere wenkbrauwen wilt, is het verstandig je wenkbrauwen te verven. Door het kleuren worden de donshaartjes meegenomen waardoor ze er voller uitzien. Kleur in je gezicht maakt je ook jonger dus dat is mooi meegenomen! Allergisch voor kleuren? Gebruik dan wenkbrauwpoeder om je wenkbrauwen in te kleuren of een goede browgel die ze voller maakt en de haartjes op hun plek houdt.
 
Suiker
Wanneer je niet tegen wax kunt, raad ik altijd aan te kiezen voor een suikerontharing. Dit is een huideigen stof en kan bij iedereen gebruikt worden. Dat is overigens ook een goede tip voor het ontharen van de bovenlip of kin, hier zitten vaak meer donkere haartjes dan je denkt!Highlighten
Wanneer je wenkbrauwen mooi in vorm zijn, kun je ze goed highlighten. Dit doe je door met het het INGEbrows Duo Highlight Pencil de huid onder de wenkbrauw iets op te lichten. Hierdoor creëer je een heldere blik en leg je de focus op je wenkbrauwen. Gebruik de matte zijde voor een dagelijkse look en ga bij een strakke jonge huid of wanneer je een feestje hebt voor de glanzende kant van het potlood.
 
Wil jij ook een INGEbrows behandeling? Maak dan online een afspraak bij één van de vijftien INGEbrows brow bars in de Rob Peetoom salons.

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons