6

5 lente make-overs

Geplaatst op door Rob Peetoom Editor
De lente is officieel begonnen, tijd voor fris haar! In VROUW magazine liet ons Rob Peetoom team onder leiding van Creative Director Vincent Langedijk verschillende kapsels zien.


 
Rianne(32) werkt bij een modehuis:
“Tot tien jaar terug had ik echt kort haar, maar sindsdien is het altijd lang. Na mijn zwangerschappen is mijn haarwel dunner geworden, maar dat was voor mij geen reden om het kort te knippen. In de zomer doe ik er soms wat highlights in, maar dat is alles.”
 
Hairstylist Vincent:
“Een grote verandering! Rianne’s haar is een stuk korter geworden met veel verschillende lagen. Dit geeft veel beweging aan het haar. De aanzet is dieper en koeler gemaakt en de punten hebben een uitgesproken roodtint gekregen. Hierdoor springen de blauwe ogen van Rianne er echt uit en krijgt ze een pittige uitstraling. Deze funky look is stoer, maar wel vrouwelijk.”
 
Reactie Rianne:
“Dat het een stuk korter is, vind ik geen probleem. Met de lok ben ik superblij. Ik vind het heel tof!”


 
Petra(36), instructeur op een manege:
“Zodra vrouwen moeder worden, kiezen ze vaak voor een makkelijk, kort kapsel. De laatste jaren experimenteer ik niet zo veel meer, maar ik heb zo’n beetje alle kleuren en modellen gehad, zelfs dreads. Leuk, maar veel te zwaar.”
 
Hairstylist Vincent:
“Petra’s haar heeft veel meer lagen gekregen, waardoor het zachter rond haar gezicht valt en meer beweging heeft. Het massieve is weg, het zit nu lekker luchtig. Het is korter, maar ze kan het nog steeds in een staart dragen. Door verschillende kleuren blond is het haar levendig en heeft het meer diepte.”
 
Reactie Petra:
“Ik ben fan van Vincent, nog nooit heeft iemand mijn haar zo fijn geknipt. Het voelt heerlijk en het zit goed. Zelfs in een staartje.”


 
Marion(41) accountspecialist:
“Ik doe weinig met mijn haar. Een paar keer per jaar naar de kapper voor de puntjes en dat is het wel. Vroeger heb ik eens een heel donkere kleur gehad, maar dat maakt mijn gezicht te hard. Ik draag mijn haar bijna altijd vast.”
 
Hairstylist Vincent:
“Marion had heel lang haar, waar ze eigenlijk niets mee deed. Nu heeft ze een mooie bob die soepel en met veel beweging langs het gezicht valt. De lengtes zijn vol en lang gehouden. Dit kapsel is eenvoudig zelf te stylen. Een beetje volumepoeder bij de aanzet zorgt voor volume en voilà: een modern en vrouwelijk kapsel.”
 
Reactie Marion:
“Ik kan mijn haar nu eindelijk ook los dragen. Veel complimenten gehad, ook over de felle lipstick!”


 
Lianne(27) leerkracht basisonderwijs:
“Vorig jaar heb ik mijn haar een flink stuk korter laten knippen. Het meest heftige wat ik met mijn haar heb gedaan. Af en toe laat ik wat highlights zetten, meer niet. Ik sta zeker open voor een nieuwe look!”
 
Hairstylist Vincent:
“Deze nieuwe look van Lianne staat lekker fris en jong. Het haar is in het geheel lichter gemaakt, met hier en daar wat highlights. Dit zorgt voor een mooie mix tussen warm en koel. Deze gesneden pagelook heeft een duidelijke lijn en is speels gestyled met een lichte versteviger.”
 
Reactie Lianne:
“Superblij ben ik met mijn frisse lentekapsel. Het is echt mooi geverfd en geknipt. Veel leuke reacties gekregen.”


 
Vivian(52) coach en trainer:
“Van heel blond naar rood en van permanent naar stekeltjes; ik heb alle kapsels gehad. Dat experimenteren gaat ook weleens fout. Ik heb mijn haar ooit moeten afknippen, omdat het door te veel blonderen en permanenten één grote pluizenbol werd.”
 
Hairstylist Vincent:
“Vivians haar hebben we over de hele lengte één tint opgehelderd, dit geeft veel meer diepte dan één massieve bruintint. De basis is een klassiek gesneden, heel Frans kapsel. Met deze coupe is veel variatie mogelijk; Vivian kan zelf kiezen of ze het glad en klassiek draagt of sportief en rommelig.”
 
Reactie Vivian:
“Als ik mijn haren föhn, zit t keurig en zoniet dan krult mijn haar wat op in m’n nek en aan de zijkanten, wat een speels effect geeft. Kortom: enorm blij. De make-up erbij maakt ’t echt compleet.”

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons