1

​Mika over de haartrends voor fall 2016

Geplaatst op door Rob Peetoom Editor
Ieder jaar bekijk ik alle fashion shows van grote designers als Gucci, Diane von Furstenburg en Céline. Hier haal ik de grootste overeenkomsten uit, waarna ik ze in trends omschrijf. Voor de aankomende seizoenen, herfst en winter, zijn dit de grootste trends: 


 
Texture
Deze trend is voor iedereen. Of je nou steil, slag of krullend haar hebt, structuur is wat we willen zien. Dus pak je krultang, wafeltang uit de kast of stimuleer je eigen textuur. Iedereen kan anders zijn in deze trend en toch deel je een trend. Het gaat niet om netjes, maar wel om volume! 


 
Knotten
Knotten kunnen natuurlijk altijd. Leuk voor een festival of een avond stappen, maar ook voor de chique gelegenheden helemaal gepast. De knotten die we nu veel zien, zitten op het achterhoofd, net onder de kruin, laag in de nek. Ook je haar in een middenscheiding en twee knotten laag in de nek is een trendy look! De knot mag zowel met structuur als glad.
 
Nonchalante waves/golven
Ga je uit en wil je iets extra’s doen, maak dan een wave. Dit is geen gewone krul die om z’n as draait maar een echte wave. Ook mag het niet te posh zitten en hoeft niet iedere pluk even sterk te krullen. De beste krultang voor deze look is de Babyliss PRO – triple barrel waver.Zijscheiding
Een zijscheiding is weer terug. Dit keer mag je hem verder pakken dan dat het van nature valt. Het mooiste is ter hoogte van het hoogste punt van je wenkbrauw.


 
Kleur
Kleurtrends vind ik altijd erg lastig. Het is namelijk het belangrijkste dat het bij je huid en ogen past. Maar om de trend toch even op te noemen:
Goud is de kleur voor het najaar, goudblond, goudbruin. Goud in alle kleurhoogtes is top!
Ook red velvet is een trend. Dit is een roodbruine tint. Maar zeker niet te fel.
Beide trends zijn erg in de warme richting, wat logisch is in het najaar. Laat je goed door je stylist adviseren voordat je een trendvolger wordt.


 
Cut
Een lengte tussen schouders en borst is helemaal hot. Weg met het lange haar! Ook is de Lob nog een grote favoriet en diagonaal haar is een leuke look voor de herfst. Wil je iets nieuws? Ga dan voor de lok, die zijn het helemaal, ook bij korte koppies! 


 
Mannen
Voor mannen is het gladde, goed bijgetrimde haar helemaal voorbij. De out of bed look is dé trend voor de mannen. Structuur, textuur, speels haar en gedekte zijkanten. Het mag ruig en nonchalant. Om deze look extra lading te geven is het erg leuk om heel subtiel wat highlights te zetten. Dit geeft wat contrast en geeft je haar direct meer beweging.
En nee mannen, dit tast niet je mannelijkheid aan, wel moet het subtiel gedaan wordt alsof de zon het gedaan heeft.


 

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons