1

DIY hair mask

Geplaatst op door Bo van Beaufood.nl

Before we begin - excuses to the English readers, Bo is a specialized Dutch Food Blogger. At some point we will translate her work in English. But for now, those who read Dutch, enjoy!

 

Brrr wat is het koud! Maar dat is niet erg want de winter staat voor gezelligheid, knusse avonden bij de open haard, mooie wollen jassen en rode wijn drinken met vriendinnen. Maar helaas zijn er ook nadelen, want door de kou kan je haar droog en breekbaar worden. Je kunt dit voorkomen door de juiste haarproducten te gebruiken én door je haar regelmatig een boost te geven met een lekker haarmasker. Wist je dat het super simpel is om je eigen voedende masker voor in je haar te maken?


De ingrediënten die je nodig hebt voor een masker heb je simpelweg vaak al in huis. Denk aan honing, olijfolie, ei, yoghurt etc. Je kunt je haarmasker extra lekker maken door hem te geuren met een paar druppels etherische olie, maar dit is geen must. Hieronder vind je een recept van een haarmasker dat ik zelf in de winter regelmatig maak. Binnen één minuut is hij gemaakt en het helpt beschadigd en breekbaar haar te herstellen.
 


 

Dit heb je nodig (voor één persoon)

  • 50 ml yoghurt
  • 1/2 rijpe avocado
  • 2 el olijfolie


Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten met een staafmixer tot een mooie egale massa.Verdeel het masker over handdoekdroog haar en masseer licht in. Laat het vervolgens vijftien minuutjes inwerken en spoel daarna grondig (met shampoo) uit.


TIP: warm het masker van te voren even op voor een extra ontspannende treatment.

Voor andere tips en/of gezonde recepten ga je naar www.beaufood.nl

Liefs,
Bo

comments powered by Disqus

inspiratie

#robpeetoom

Volg ons